OPERA! in 2003

Zomeropera-project voor en door jonge mensen,
in het Beauforthuis te Austerlitz.

Midden in de zomer van 2003, stond Mozarts populaire opera Le Nozze di Figaro centraal: maar liefst vier uitvoeringen, mèt een bijprogramma van operaworkshops en -masterclasses, een zomerrecital en enkele zeer succesvolle kinderworkshops.
Alles uitgevoerd door een internationaal gezelschap van jonge musici, werkzaam en studerend in Engeland, die zich ten doel hebben gesteld de opera aan jonge mensen te bewijzen als een mooie en leuke muziekvorm.


Alive and kicking
voorwoord door Stefan Hofkes, artistiek leider

Het is mij en groot genoegen om u kennis te laten maken met OPERA! - ons eerste opera festival in het Beauforthuis, deze zomer.
Nu eens niet een operaproductie met grote galajurken, dure diners, statige diva's met grote vibrato's die zingen in een onbegrijpelijke taal, maar een opwindende nieuwe Figaro door de Young London Opera.
Dit gezelschap staat garant voor een avond vol plezier, energie en spanning. 
De uitvoerenden zijn allen jonge zangers van de top-opleidingen in Europa.
Regisseur Matthew Lane heeft in Engeland een naam opgebouwd met zijn hoge kwaliteit producties, die door een eigentijdse wending zeer direct tot de verbeelding spreken.

Wij geloven dat het uitvoeren van Figaro in een begrijpelijke taal, Engels in dit geval, het direct betrokken zijn bij het verhaal en de hoofdpersonen enorm vergroot en de voorstelling tot een completere ervaring maakt. En zo is opera bedoeld!
Niet echt iets nieuws, overigens: Mozart zelf vertaalde z'n opera's al en buiten Nederland is dit een beproefd recept.

OPERA! geeft deze week nog meer activiteiten: er zijn workshops voor kinderen, Masterclasses voor jonge zangers, filmvoorstellingen, het Nederlands Marionettentheater speelt een poppen-opera, er zijn introducties voor de voorstellingen en er is een wijn/cocktailbar in de carousseltent op het festivalterrein, zodat u de hele dag welkom bent. Tijdens een fietsritje door de bossen kunt u gewoon even aanwippen.

We hopen door deze week jonge mensen te laten zien dat opera alive and kicking is en de muur tussen publiek en uitvoerenden weg te nemen.

OPERA!, voor en door jonge mensen, voor iedereen, jong van 8 tot 88!


home