Welkom bij OPERA! in 2004


Het is moeilijk te geloven dat het alweer zo lang geleden is sinds het eerste OPERA! festival in het Beauforthuis te Austerlitz (Zeist).
En wat een feest bleek het te zijn: uitverkochte zalen, kinderen die mij achtervolgenden voor meer en langere voorstellingen en een fantastische intieme sfeer voor de productie.
Ik denk dat we er zeker in zijn geslaagd om te laten zien dat opera voor iedereen is en dat in de juiste omgeving iedereen zich bij het verhaal betrokken voelt.

Dus dat roept om meer!
En nu dan met misschien wel de beroemdste opera ooit geschreven: Don Giovanni van Mozart.
Wederom in het Engels en wederom in een productie door de jonge top regisseur Matthew Lane die de avonturen van de beruchte vrouwenversierder plaatst in de artiestenwereld rond 1900, een garantie voor intrige, passie en vooral ook humor. Een voorstelling voor jong en oud, klassiek ingesteld of juist helemaal niet.

Dit maal hebben we een heus kamerorkest in "de orkestbak", wat de voorstellingen nog meer zal opluisteren.
Omdat het festival speciaal is voor jonge mensen (van 6 tot 96 dit jaar!) hebben we zeker ook geluisterd naar de kinderen die meededen aan de worshops. Die workshops waren de hoogtepunten van het festival en dit jaar worden ze uitvoeriger en meer uitvoeringsgericht.
Ook is er een matinee-voorstelling dit jaar, wat de hoofdproductie toegankelijker zal maken voor de jongere luisteraars.
De voorbereidingen zijn nu in volle gang en het bijprogramma van concerten belooft spectaculair te worden.
We hopen u zelfs een opera-wereldpremiere te kunnen aanbieden, door een van Nederlands mooiste en meest aansprekend componisten: Watch this space!
Als Live and Kicking de slogan was van vorig seizoen dan kan ik dit jaar alleen maar toevoegen: Let the show begin!

Stefan Hofkes, artstiek leider


lees meer


Wil  je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond het festival?
Heb je interesse in mogelijke deelname aan de masterclass lied-interpretatie of een van de workshops?
Abonneer je dan op ons e-nieuws.


home